شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 4,347
بازدید دیروز: 21,251
بازدید کل: 152,306,416
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 101
کاربران حاضر: 101

مصاحبه با علی شجاع ، رتبه 2 کنکور دکتری سال 1399 مجموعه مدیریت بازرگانی و راهبردی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام. علی شجاع هستم، رتبه 2 کنکور دکتری مدیریت بازرگانی سال 99
زبان: 0
استعداد تحصیلی: 31.11
دروس تخصصی: 64.98

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
بنده شب قبل از آزمون شرایط بسیار بدی رو تجربه کردم و تا صبح نخوابیدم و به همون دلیلِ به ظاهر کم اهمیت -حتی به زعم خودم تا قبل از این- ذهنم به شدت خسته و ناکارامد بود و چه صبح آزمون، چه حین آزمون و چه بعد از آزمون نگاه بسیار بدی به آزمون، درصدها و رتبه‌م داشتم. بعد از تصحیح کلید تقریبا همین درصدها و رتبه رو برای خودم محاسبه کردم.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه مازندران/بابلسر با معدل 14.54
ارشد مدیریت بازرگانی/بازاریابی دانشگاه خوارزمی/تهران با معدل 19.15

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 97 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله، بنده در حال تحصیل در مقطع ارشد در آزمون سال ٩٧ شرکت کردم و رتبه 41 رو کسب کرده بودم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟ اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
خیر، بنده در هیچ کلاس و آزمونی شرکت نکردم و عموماً توصیه نمی‌کنم. چراکه اساساً نمی‌خوام حتی به عنوان یک عضو کوچک و با میزان تاثیر کم، به این صنعت پر و بال بدم. اما در شرایط خاص اگر دانشجویی منابع مالی و زمانی لازم رو داشت و نیاز حتمی برای خودش احساس کرد، شرکت در کلاس‌ها و آزمون‌های مناسب، با حفظ برنامه شخصی، می‌تونه کمک کنه.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
بنده در حین خدمت سربازی مطالعه می‌کردم؛ به همین خاطر به غیر از پاره اوقاتی که توی مترو و مسیر رفت و برگشت به پادگان مطالعه می‌کردم، عموما بعد از ظهرها از ساعت 4 یا 5 تا ساعت 11 شب 5 یا 6 ساعت مفید مطالعه داشتم. ضمنا از آبان ماه تهیه منابع و مطالعه رو شروع کردم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
استعداد تحصیلی:من برای این درس مطالعه ای نکردم ولی کتاب جناب مسیح خواه رو نگاه کردم تا با این درس و سوالاتش آشنا بشم. ولی اگه به دنبال درصد بالایی از این درس هستین منبعی که ذکر کردم رو با دقت مطالعه کنین.
تئوری مدیریت: این درس خیلی مهم هست و شما با انتخاب منابع درست و مطالعه درست اونا می‌تونین ازش درصد بالایی کسب کنین، من خودم بالاترین درصدم همین درس بود که تقریبا 90 درصد زدم. من دی ال ام خوندم و ضمایم دی ال ام رو هم در کنارش خوندم، به نظرم برای این درس بسیار مناسب هست، همونطور که می‌دونین دی ال ام منبع متفاوتی نیست، تجمیعی از همون منابع هست، منتها روش خوندنش متفاوته و برای این درس که تئوریک هست بسیار مناسبه. من بهتون این روش رو توصیه می کنم. برای جمع‌بندی هم کتاب تست دکتر جلیلیان رو بهتون توصیه می‌کنم.
بازاریابی:کتاب دو جلدی مدیریت بازاریابی کاتلر و کلر ترجمه دکتر امیرجعفری، کتاب مدیریت بازاریابی دکتر عزیزی و کتاب مدیریت برند دکتر عزیزی رو مطالعه کنید. اگر فرصت کافی برای مطالعه همه این منابع ندارید می تونین بجای این سه منبع کتاب مدیریت بازاریابی پیشرفته دکتر جلیلیان رو بخونین. برای جمع‌بندی هم کتاب تست دکتر جلیلیان رو بهتون توصیه می‌کنم.
 
مدیریت استراتژیک:برای این درس نیازه که تقریبا ۵کتاب رو بخونید، اگر چه بسیاری از مطالب این کتاب‌ها با هم همپوشانی دارن اما مطالب متفاوتی توی هر کدومشون هست که لازمه خونده بشه. ۵، ۶کتاب اولی که سایت مدیر برای این درس پیشنهاد کردن. اما اگر فرصت کافی برای مطالعه عمیق همه این کتاب‌ها ندارین، کتاب مدیریت استراتژیک دکتر جلیلیان رو مطالعه کنین. برای جمع‌بندی این درس هم میتونین از پی دی اف تست‌های دکتر جلیلیان استفاده کنین.
 
مدیریت اسلامی:اگر زمان کافی دارین کتاب دکتر مقیمی، دکتر پورعزت و جناب نجاری رو برای این درس خوب و عمیق بخونین. بی شک اولویت با کتاب دکتر مقیمی هست. اما اگر میخواین توی زمان صرفه جویی کنین، میتونین خلاصه هاش رو تهیه کنین، خلاصه ی هر سه کتابی که اسم بردم توی بازار موجوده، من خودم خلاصه های این سه کتاب رو خوندم (از سایت دی ال ام). یا میتونین فلش کارت های دی ال ام رو برای این درس تهیه کنین. برای جمع بندی هم میتونین از پی دی اف تست‌های دکتر جلیلیان استفاده کنین.
 
آمار:این درس ، درسی هست که با کمترین میزان هزینه زمانی میتونین بهترین بهره وری رو ازش بدست بیارین. یعنی شما باید چندین کتاب پیچیده و قطور تئوری و بازاریابی رو بخونین تا بتونین شاید 70 درصد بزنین، اما توی این درس با میزان مطالعه‌ای به مراتب کمتر می‌تونید به اهداف بالای 80 درصد فکر کنین. برای آمار توصیفی پک آمار 1 دی ال ام رو توصیه میکنم و برای آمار استنباطی کتاب دکتر طورانی رو. خواهشم این هست که این درس رو جدی بگیرید چون واقعا بهینه‌ترین درس از مجموعه دروس تخصصی همین آماره. «به نسبت، با کمترین میزان وقت و انرژی میتونین بیشترین نتیجه رو ازش بگیرین».

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
بنده یک مقاله کنفرانسی، یک مقاله علمی-ترویجی، هفت مقاله علمی-پژوهشی اکسپت گرفته و یا چاپ شده و همچنین یک مقاله علمی-پژوهشی ISIدر دست داوری دارم. این مقالات عموما در زمینه‌های رفتار مصرف‌کننده، برندینگ، بازاریابی و منابع انسانی کار شده‌ن.
سابقه کاری هم تقریبا 4 سال سابقه بازاریابی و فروش بیمه عمر شرکت پاسارگاد و جدای از اون انجام پروژه‌های تحلیل آماری چند پروژه تحقیقات بازار رو دارم.
متاسفانه سابقه تدریس و مدرک زبان ندارم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
تفاوت آزمون 99 با آزمون سال‌های قبل بر هیچ کسی پوشیده نیست. تمام تعویق‌ها، تنش‌ها و استرس‌ها. دوستان بسیار مستعدی داشتم که بخاطر این تعویق‌ها مجبور شدن آزمون امسال رو کنار بذارن و برعکس دوستانی که فرصت کمی پیش روشون داشتن و این تعویق‌ها براشون معجزه کرد. اما فارغ از مسائلی که پیش میاد و عموما برای همه شرکت‌کنندهای نهایی تقریبا برابره، خودِ کنکور هست که نیاز به انگیزه، هدف، برنامه‌ریزی کارا و اثربخش و تلاش پیوسته و همیشگی داره.
برای خودِ من محدودیت‌های زیادی وجود داشت. خیلی زیاد. شما هم یقینا درگیری‌های خودتون رو دارین. در هر حال باید تمام محدودیت‌هاتون رو لیست کنین، تمام منابعتون رو لیست کنین و بهترین برنامه‌ریزی رو برای خودتون طرح‌ریزی و اجرا کنین. فراموش نکنیم که اگر افراد شرایط مشابهی از لحاظ میزان تلاش و منابع و محدودیت داشته باشن، این برنامه‌ریزی‌های اون افراد هست که با هم رقابت می‌کنن. در نهایت آرزوی موفقیت و کامیابی برای بزرگواران پرتلاش و باانگیزه دارم.
 شهریور ماه 1399