شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 31 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 16,429
بازدید دیروز: 14,379
بازدید کل: 151,560,257
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 84
کاربران حاضر: 85


مصاحبه سایت مدیر با ملیحه عظیمی رتبه 15 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت صنعتی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام. ملیحه عظیمی هستم. رتبه 15 مدیریت صنعتی و 58 آی تی  (بدون سهمیه)
زبان 0 ٪، اسلام 53.33 ٪، ریاضی و آمار 50 ٪، تئوری‌های مدیریت 26.67 ٪، اقتصاد 85 ٪، تحقیق در عملیات 66.67 ٪، تولید 31.11٪

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
من فارغ التحصیل رشته ریاضی از دانشگاه فردوسی با معدل 15 هستم. در حین مطالعه دانشجو نبودم به صورت تدریس خصوصی و فریلنسری کار انجام می‌دادم. 24 ساله هستم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از تاریخ 17 شهریور سال 98 تصمیم گرفتم با قدرت برای کنکور شروع به خوندن کنم.
البته از سال خرداد 97 که دانشجوی سال آخر ریاضی بودم با کمک اساتید ریاضی و مدیریت و صحبت‌های آنها و تحقیقات دیگر تصمیم به تغییر رشته گرفتم و رشته مدیریت را انتخاب کردم و چون دانشجو بودم سعی کردم دروس جبرانی و پیش نیاز مدیریت روبه عنوان دروس خارج از رشتم بگذرونم. و تیر 98 فارغ التحصیل شدم. شروع  جدی برای خوندن از 17 شهریور98 بود خیلی با انگیزه بودم و فکر می‌کنم این خیلی بهم قدرت داد. هدف داشتن قشنگ‌ترین و لذت بخش‌ترین روحیه را می‌دهد.
به طور متوسط روزانه 6 الی 7 ساعت مفید مطالعه می‌کردم.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
اولویت اولم مدیریت صنعتی گرایش کیفیت و بهره‌وری دانشگاه تهران هست. بعد از آن زنجیره‌ تامین و تحقیق در عملیات و تولید و مدیریت پروژه دانشگاه تهران و بعد دانشگاه شهید بهشتی و در آخر دانشگاه فردوسی مشهد.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
برای مطالعه دروس من سعی کردم همه رو همزمان پیش ببرم دروس رو در طی روز تقسیم کرده بودم چون صبحا انرژی بیشتری داشتم و دروس حفظی برام مشکل تر بود صبح تا ظهردروس حفظی میخوندم و بعد از ظهرها و شب ها بقیه دروس محاسباتی. اصولا دروسی که برای هرکسی سخت تره بهتره زمان هایی گذاشته بشه که پر انرژی تر و سرحال تر باشه چون بازدهی بهتری دارد.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: به نظرم بهترین منبع خود تست‌های کنکور هست. متاسفانه من زبان رو خیلی نامنظم خوندم چون مدام در حال تغییر منبع بودم و ماه آخر به این رسیدم که بهترین منبع برای زبان خود کنکورها هستند. مثلا کنکورهای 90 تا 99 برای سال آینده خیلی عالی هست. چون یادگیری زبان از روی کنکورها باعث میشه هم قالب سوالات رو درک کنین و هم لغات پرتکرار این چند ساله رو پیدا کردین و هم اینکه همیشه یکی از متن‌های زبان تخصصی به صورت مفهومی تکراری هست یعنی مفهوم یک متن در یک سال در سال دیگری هم آورده شده است و این باعث میشه سریع مفهوم یه متن رو بخاطر بیارید گرچه که سوالات متفاوت هست ولی میشه سرعت پیدا کرد. نکته دیگه اینکه متن زدن به تکنیک نیاز دارد برای متن ها نیازی نیست که ما کل متن رو ترجمه کنیم کافی است به صورت کلیدی سوالات رو بیابیم. به نظرم با تسلط پیدا کردن به کنکورهای سالهای پیش این مهارت بدست میاد. من متاسفانه دیرمتوجه این موضوع شدم و زمانی برای خوندن نداشتم.
اسلام: من جزوه دکتر احسانی رو معرفی می کنم منی که خارج از رشته مدیریت بودم کتاب اسلام دکتر مقیمی خیلی برام سنگین بود کتاب دکتر احسانی واقعا راحت بود کتاب دکتر احسانی رو من خلاصه برداری می‌کردم و هر روز مرور میکردم انقدر مرور که از مرور زیاد حفظ می‌شدم مثلا هر روز 4 صفحه پیش میرفتم و قبلیارو مرور می‌کردم مرورها رو تا جایی ادامه میدادم که مطمئنم باشم هرسوالی از اون قسمت میاد من درست جواب میدم و به عنوان مکمل کتاب 2000 تست اسلام رو نکته برداری می کردم و وقتی احساس میکردم مسلط شدم تست های کنکور سال 90 تا 98 رو قسمت اسلام اون قسمتی که خونده بودم رو میزدم اگر بدون غلط بود مرور هارو کنار میذاشتم و اگر با غلط بود بازهم مرور میکردم. خیلی طول می کشید ولی خیلی با کیفیت بود.
تئوری های مدیریت: کتاب دکتر سیدجوادین بهترین کتاب فوق العاده قشنگ و کامل و البته سنگین من تعداد فصل های کمی خوندم ولی با کیفیت و با مرور زیاد خوندم و لذت بخش برام بود. چون درس حفظی بود مشابه اسلام پیش میبردم و حتی به مباحثی می رسیدم که انگار اسلام و تئوری مدیریت یه جوری مکمل بودن و این مباحثو خیلی بهم مرتبط میکردم پلی در ذهنم درست کرده بودم که هرچی در اسلام میخوندم در تئوری هم پیدا میکردم و ارتباط می دادم. این ارتباط دادن عالیه باعث میشه قشنگ در ذهن بمونه.
ریاضی و آمار: به عنوان کسی که رشتم ریاضی بود ولی با اینحال کتاب های ریاضیات و کاربردهای آن در مدیریت و آمار و کاربردهای آن در مدیریت با مولف دکتر رنجبران رو خوندم کتاب ریاضی و آمارش فوق العاده ست کامل و جامع طوری که حتی برای تدریس هامم استفاده می کردم و خیلی توصیه می کنم حتما این کتاب رو بخونین چون از پایه و با ریز نکات یاد می دهد. هر روز تقریبا یه مبحث میخوندم و فرداش از اون قسمت تست میزدم اگر غلط میزدم کل مبحث رو دوباره میخوندم و اگر غلط نمیزدم روز بعد هم تست میزدم. نکته دیگه اینکه قالب سوالات ریاضی و آمار در کنکور یک مدله مثلا همیشه یک سوال از انتگرال داریم با تست کنکور زدن خیلی تیپ سوالات دستتون میاد. توصیه میکنم واقعا تست های کنکور رو مسلط بشین حتی اگر وقت کم دارید!
تحقیق در عملیات: کتاب پژوهش عملیاتی دکتر مهرگان عالیه به عنوان مکمل کتاب پژوهش عملیاتی دکتر عارفه فدوی رو هم می خوندم مهرگان کتابی کامل تر و البته ریاضی وار تر و کتاب دکتر عارفه فدوی عامیانه تر هست.
تولید و عملیات: من هم کتاب هایده متقی رو دیدم و هم مدرسان هم دیدم مدرسان نکات جالبی در ضمنش گفته دیگه فقط کتاب تولید مدرسان رو پیش بردم و راضی بودم چون تست هم داره عالیه کتاب قشنگی بود لذت می بردم از خوندنش.
اقتصاد: کتاب دکتر نظری عالیه فوق العاده ست فقط مرور و مرور این رمز موفقیته کم خوندن ولی با کیفیت خوندن خیلی عالیه و نتیجه بخش و به عنوان مکمل هم کتاب های 2000 تست اقتصاد رو میزدم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به نظرم اولین قدم هدفه. ی هدف بزرگ و زیبا جوری که شوق و انگیزه بده و به چیزی جز هدف فکر نکنین  و بعد یه برنامه ریزی موفق. من چون تغییر رشته بودم اصلا آشناییتی با نحوه درست خوندن دروس مدیریت نداشتم. سرکلاس های مدیریت می رفتم با بچه های مدیریت آشنا شدم خیلی کمکم کردند مخصوصا آقای محمد محمدزاده گنابادی بسیار صادقانه و ماهرانه و با تسلط کامل بر مباحث مدیریت منو همراهی کردند و صادقانه کمکم کردند. بعد از برنامه ریزی درست باید قوی بود نباید کم آورد یه زمان های میرسه که آدم کم میاره جا میزنه خسته میشه تنها راهش ادامه دادنه حتی کم! مثلا روزهایی میرسید که درسو میذاشتم کنار یا 2 3 ساعت میخوندم ولی ادامه می دادم ولش نکردم. باور داشته باشین که میتونین انجام بدین ایمان به خودتون. تفریح رو هیچ وقت دریغ نکنین تفریح باعث تخلیه روحیه میشه و یه انرژی عجیبی میده. یکی از دوستام حرفایی میزد که روحیه میداد فاطمه کریمی که الان ریاضی شریف میخونه همیشه بهم میگفت هیچ وقت خودتو دست کم نگیر تو نهایت تلاشتو کردی تو تلاشت همینقدر بوده نادیدش نگیر اگر یه سوالی رو در کنکور دیدی سخته برای بقیه هم سخته فقط برای تو نیست. یا اینکه یه کاری رو بالاخره شروع کردین باید تا انتها برین ولش نکنین مهم نتیجه نیست مهم اینکه ی کار رو به سرانجام رسوندیش و این تموم کردنش قشنگه و نتیجه ای میده که فکرشو نمیکنین.
در خوندن خیلی خیلی کیفیت مهمه اینکه خیلی از درسارو نخوندین نرسیدین اصلا استرس نداشته باشین به این فکر کنین که کم خوندین ولی هر سوالی ازش بیاد درست جواب میدین.
همیشه بین درسا ارتباط برقرار کنین مثلا من بین تولید و تئوری یه مباحثی ازش ارتباط می دادم بعد خودم لذت میبردم از درس خوندن درموردشون فکر میکردم فکرهاتونو بنویسین هرچیزی که اکتشاف کردین فهمیدین ارتباط دادین.
اگر از یه مبحثی تستی زدین که اشتباه بوده سراغ مبحث بعدی نرین بذارین مسلط بشین و بعد برین مبحث دیگه
در هروز سعی کنین همه درسارو به اندازه 1 ساعت مفید جلو ببرین. بعد از هر درسی نیم ساعتی استراحت کنین
خلاصه نویسی خیلی مهمه سعی کنین علاوه بر هایلات ایناها بنویسین ذهن خیلی به دست خط خودمون جواب میده تا خط کتاب. میدونم زمانبره ولی نتیجه اثربخشی میده. نکات درون تست ها نکته های کنکور رو با رنگ خودکار دیگه یا برگه دیگه حتما بنویسین.
توکل به خدا داشتن اینکه تلاشتونو کردین بقیش دست خداست خیلی آرامش بخشه. با خدا خیلی حرف بزنین همه چیو بسپارین به او. من سر جلسه مخصوصا که کرونا هم بود خیلی سعی کردم عطسه و سرفه بقیه روم تاثیر نداشته باشه حواسم به محیط نباشه همه چیو دادم دست خدا و تموم تمرکزمو گذاشتم روی سوالا. اول سوالای آسون اگر سخت بود رد شین علامت بزنین که بعدا برگردین. فقط آسونارو اول بزنین و بعد می بینین که وقت اضافه اومده حالا سوالای سخت.
خدا آرامش دهنده دله. به این فکر کنین که هر کاری انجام میدین برای رضای خداست اگر درس میخونین اگر کار میکنین همش برای رضای خدا باشه.
تلاش کنین و نتیجه رو به خدا بسپارین.
امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم و چراغی هرچند کوچک رو در مسیرتون روشن کرده باشم.
با تشکر