شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 31 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 22,087
بازدید دیروز: 14,379
بازدید کل: 151,565,915
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 113
کاربران حاضر: 113

 مصاحبه سایت مدیر با سید حمیدرضا صالحی رتبه 63 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت منابع انسانی

 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام مناسب ترین واژه ها:به رسم محبت به نام خدا
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما دست اندرکاران سایت مدیر و تمام دوستان و عزیزانی که این مصاحبه رو میخونن.
سید حمیدرضا صالحی هستم رتبه 63 بدون سهمیه و 55 در سهمیه آزاد گرایش مدیریت منابع انسانی با درصدهای:
زبان عمومی و تخصصی=36.67    مدیریت ازدیدگاه اسلام=68.89     تئوری های مدیریت=38.89                    منابع انسانی    =37.78    بازاریابی=44.44     معدل موثر=17.91  

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ناپیوسته مدیریت بازرگانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس از توابع استان تهران با معدل 18.61 بودم و متولد اواخر سال74هستم. همچنین در دوران مطالعه مشغله ای جز این آزمون نداشتم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
اول از همه باید گفت که این زمان شروع و مقدار مطالعه روزانه بنا بر شرایط فرد و خصوصیات فطری و ذاتی هر فرد متفاوت هستش ولی بنده با توجه به شرایط خودم و سپری کردن دوران کارشناسی در دانشگاه های نه چندان قوی از لحاظ علمی تصمیم گرفتم کمی زود شروع کنم (بخاطر اینکه خوب درس نخونده بودم تو دوران کارشناسی و دانشگاه هم که چیزی ازش نگم! ) و از اول تابستون منابع مورد نیازم رو تکمیل کردم و کم کم داشتم با کلیاتشون و نحوه نوشتار و نثر اونها خو میگرفتم و آشنا میشدم (چون بلاخره قرار بود نزدیک به یکسال این کتاب هارو زندگی کنم و کلمه به کلمه اون هارو مطالعه کنم). پس با ساعت مطالعه پایین شروع کردم در حد 2یا 3 ساعت ولی کم کم از اواسط شهریور ساعت مطالعم رو افزایش دادم قدم به قدم و اول فصل پاییز شاید حدود 5تا 6 ساعت میخوندم (اول فصل پاییز تصمیم گرفتم به کتابخونه و سالن مطالعه برم چون واقعا تو خونه امکان استفاده از تموم ظرفیت هام رو نداشتم) و همینطور پیوسته اضافه میشد ساعات مطالعم. با شروع فصل زمستان به 7تا8 ساعت هم میرسید و در نهایت پیک و اوج مطالعه من یکماه اخر به کنکور بود که به 10تا 12 ساعت سعی میکردم برسونم که اطلاعیه داده شد کنکور تاریخش عقب افتاده و من هم مثل اکثر دوستان کنکوری دیگ سعی کردم با یه کاهش ساعت مطالعه مصلحتی برای چند روز سعی کنم استراحت کنم و دوباره یکماه مونده به تاریخ جدید تلاش کردم ساعات مطالعه خودم رو به حداکثر توانم نزدیک کنم و باید بگم روزهای آخر روزهای  آسونی نبود و برای کنکوری های آینده  هم نخواهد بود ولی برای فرد عاشق امید رسیدن به هدف (یعنی رشته و دانشگاه مورد علاقه) این سختی ها رو قابل تحمل و چه بسا لذت بخش میکنه.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
باتوجه به رتبه های کسب شده به ترتیب زیر:
مدیریت منابع انسانی / دانشگاه تهران . روزانه و همچنین  شبانش رو در اولویت گذاشتم و در ادامه گرایش توسعه منابع انسانی از رشته مدیریت دولتی رو از دانشگاه های علامه طباطبایی و شهید بهشتی در لیست انتخاب قرار دادم.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
طبیعتا هر شخص باتوجه به ضرایب دروس و مقدار اهمیتشون در گرایش مد نظر فرد و همچنین نقاط قوت و ضعف فرد تو دروسی که باید مطالعه کنه و شرایط دیگه باید برنامه مطالعاتی خودش رو مهندسی و تنظیم کنه و من هم با توجه به اهمیت دروس زبان و تئوری اون هارو کمی زودتر شروع کردم و بطور پیوسته تا آخر فصل تابستون دروس دیگر رو به برنامم اضافه کردم تا سبد مطالعاتیم کم کم کامل بشه و دروس آهسته و پیوسته روی دور بیفتن و در نهایت همه رو کنار هم بتونم پیش ببرم و فکر کنم واقعا همه دوستان باید توجه خیلی بیشتری از نظر زمان مطالعه در روز به دروس ضریب بالاتر داشته باشن.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
1- زبان عمومی و تخصصی= برای درس زبان عمومی قسمت واژگان پیشنهاد میکنم از جلد 1 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین تالیف اقای جهانشاهی استفاده کنید و اگر تمایل به تست زنی بیشتر و بهبود یادگیریتون داشتین میتونین از جلد3 این کتاب استفاده کنین.و در ادامه برای قسمت گرامر هم جلد 2 این کتاب موجود هستش اگرچه من خوندن این کتاب رو با توجه به مقدارش و فقط داشتن 5 تست گرامر برای خودم به صرفه ندونستم. ولی درکل برای قسمت گرامر راه های دیگه ای مثل جزوات کم حجم تر موجود در اینترنت و همچنین کلاس های آنلاین فشرده چند جلسه ای میتونه برای شکار حداقل 2 یا3 تست از قسمت گرامر با توجه به پیش زمینه خودتون از زبان کمک کنه. ولی در نهایت میخوام مطلبی تلخ اما واقعی رو بگم که اگر پایه ای خیلی ضعیف در زبان دارین در یکسال نباید انتظار معجزه رو داشت اون هم در کنار مطالعه دروس دیگه (پس پیشنهاد میکنم از همین الان چه سال دیگه کنکوری هستین چه 2یا3سال دیگه کنکور دارین شروع کنین و پایه زبانتون رو تقویت کنید که به دادتون خواهد رسید). ولی میشه در زمان کمتر از یکسال به یک درصد معقول با توجه به پیش زمینه اتون و اراده و تلاش خودتون امیدوار بود و حتما هم شدنیه و قسمت و جنبه ی خوبش این هست که نباید این درصد معقول رو دست کم بگیرین دوستان عزیزم که درس زبان مثل سکوی پرتاب هستش حتی درصدی مثل15تا20 هم بسیار کمک کنندست برای رتبه شما در ادامه پیشنهاد من برای درس زبان تخصصی کتاب اقای ناصرزاده هستش که بعد از تسلط نسبی به واژگان و افزاش دایره لغاتتون میتونین از3 ماه اخر شروع کنید و روزی یک متن رو بخونین و پاسخ بدین.
2- مدیریت از دیدگاه اسلام= برای این درس بعد از یکی دوسال اول اضافه شدنش به دروس عمومی کنکور مدیریت که از کتاب های مختلف سوال طرح میشد دیگ تقریبا الان به یک ثبات خوب رسیده و کتاب اصول ومبانی مدیریت از دیدگاه اسلام دکتر مقیمی میشه گفت یجورایی داره بر این درس حکمرانی میکنه و امسال هم تموم سوالات از این کتاب بود و میتونه تقریبا کامل نیاز داوطلبان رو برطرف کنه و در صورت علاقه میشه از کتاب 2000تست مدیریت از دیدگاه اسلام اقای حسینی مرام برای تست زدن استفاده کرد. هم بخاطر تست ها و هم پاسخ تشریحی اون ها میتونه مفید باشه (البته این کتاب 4 بخش هست که بخش اولش تست های فصل به فصل مربوط به کتاب دکتر مقیمی هستش). اگرچه این کتاب تست از اواخر سال 95 بنا به دلایلی دیگه تجدید نشر و به روز نشد ولی هنوزم کارایی خودشو داره. البته چون این کتاب تست بعضی فصولش تو پاسخنامه تشریحیش تمام و کمال همه مطالب مهم نیاورده ( یا حداقل میشه گفت از نظر مولف اون مطالب مهم نبودن یا حجم کتاب رو زیاد میکردن) پیشنهاد من و کاری که خودم کردم اینه که دوستان عزیزم خودتون زمان مطالعه دور اول و زدن تست ها اگر تو کتاب دکتر مقیمی مطلبی دیدین که مهم بود و تو پاسخنامه تشریحی تست ها نبود اون رو در کتاب اضافه کنین چون این پاسخنامه تشریحی خودش یک چکیده و خلاصه عالیه برای دوره کردن و به دادتون خواهد رسید مخصوصا روزهای آخر که وقت ندارین تموم کتاب هارو دوره کنین پس دروسی که میتونین رو از خلاصه ها میخونین و باقی رو هم هر طور که شده میخونید. در روزهای آخر البته باید اشاره کنم من خودم هیچ خلاصه ای ننوشتم برا کنکور و از همین قبیل چیز ها مثل پاسخنامه تشریحی تست ها استفاده کردم. البته پیشنهاد نمیکنم خلاصه نویسی نکردن رو چون مدل هرشخصی متفاوته و راه های رسیدن به نتیجه خوب به تعداد آدمای رو زمین وجود داره.
3- ریاضی و آمار= این درس رو علیرغم شناخت نسبی ترجیح میدم بخاطر نداشتن تخصص و شناخت کافی و این که خودم مطالعه نکردم و حذفش کردم منبعی معرفی نکنم و دوستانی که درصد خوبی تو این دروس دارند بهتر میتونن کمک بکنند ولی میخوام به همه عزیزان پیشنهاد کنم اگه توانش رو دارن اشتباه بنده رو نکنن و آمار رو مطالعه کنن چون هم شکار تست ازش راحت تر از ریاضییه به نسبت و اینکه اگه قصد ادامه تحصیل تو مدارج بالاتر رو هم داشته باشین خیلی آمار به کارتون خواهد اومد و یجورایی اجباری هست و بلاخره الان باهاش روبه رو نشین بعدا باید سراغش برین.
4- تئوری های مدیریت= برای این درس اگرچه بر طبق گفته ها کتاب های مرجع طرح سوالات به ترتیب اهمیت کتاب های  دکتر مقیمی و دکتر الوانی و دکتر رضاییان و چند کتاب دیگه هست ولی به خاطر حجم این کتاب ها تعداد افراد کمیبا توجه به زمان  رفرنس های اصلی رو میخونن. من هم مثل اکثر داوطلبین کتاب جامعی رو انتخاب کردم که بتونم در زمان کمتر ، بیشتر مطالب مهمتر رو بخونم و اون هم کتاب تئوری های مدیریت اقای سید جوادین هستش و پیشنهاد میکنم اولویت اولتون بخش اول یعنی مبانی سازمان و مدیریت و سپس بخش 2 یعنی تئوری های سازمان و بعد از اون بخش 3 یعنی رفتار سازمانی  باشه . بخش 1 به دو دلیل مهمترین بخش هست اول اینکه بالغ بر 50 تا 60 درصد سوالات این درس از این بخش بوده تو چندسال اخیر و این که کلید فهم بهتر و راحت تر بخش 2 هم همین بخش هست.من خودم بخش اول رو کامل و از بخش دوم و سوم یسری فصل هایی که چندسال بود ازش سوال نیومده بود رو حذف کردم و باقیش رو خوندم و نکته آخر اینکه اگر نیاز به کتاب تست داشتین انتشارات نگاه دانش کتاب تستی رو در دست نشر داره  از مولف همین کتاب که میتونه مفید باشه.
5- اقتصاد خرد و کلان= این درس رو اگرچه سفید گذاشتم ولی تا 3 ماه مونده به کنکور مطالعه داشتم ولی بنا به شرایط نتونستم ادامه بدم و درصد بگیرم به هرحال منبع اصلی این درس کتاب های اقتصاد خرد و کلان دکتر نظری بوده و هست ولی فکر میکنم مطالعه این کتاب ها بیشتر برای اشخاصی که پیش زمینه قوی از درس اقتصاد دارند و اشخاصی که تو درس های محاسباتی و نموداری قوی هستند راحت تر باشه چون مطالب رو جز به جز توضیح نداده. درکل به عنوان راه مکمل که مسیرتون رو راحت تر کنه میتونم استفاده از دی وی دی های آموزشی استاد صادقین رو پیشنهاد بدم و همچنین شنیده ام که کتاب های اقتصاد اقای عبدالرسول قاسمی برای اشخاص با پایه ضعیف تر بهتر هست چون مفصل توضیح داده ولی بخاطر نداشتن شناخت کامل از ایشون و کتابشون یک تحقیقی راجبش بکنید ضرری نخواهد داشت.
6- مدیریت منابع انسانی= بلاشک یکی از منابع اصلی این درس کتاب مدیریت منابع انسانی دکتر آرین قلی پور هست که منبع کاملی هم هست و برای اشخاصی که میخوان منابع انسانی رو کامل پوشش بدن عالیه در کنارش کتاب مدیریت منابع انسانی اسفندیار سعادت هم هست که خودم شخصا برای کنکور کتاب دکتر قلی پور رو ترجیح دادم ولی در کنار اینها کتاب خلاصه تری هم موجود هست که تالیفدکتر غلامرضا طالقانی هستش ولی فکر کنم برای افرادی که با حوزه منابع انسانی نا آشنا باشن شاید بعضی مطالبش بخاطر خلاصه بودن توضیحاتش گنگ یا نامفهوم بنظر بیاد.و در نهایت بخش 4 کتاب تئوری های مدیریت  سید جوادین هم خلاصه ی بسیار خوبی از منابع انسانی هست ولی پیشنهاد نمیکنم ازش به عنوان تنها منبع استفاده بشه چون ریسک خواهد بود.
7-مدیریت بازاریابی= برای این درس همونطور که اطلاع دارین منبع اصلی کتاب های آقای کاتلر هستش ولی کتابهای کنکوری و جامعی که اکثر بچه ها مطالعه میکنن کتاب های اقای مروج و کتاب آقای مناجاتی هستش و میشه گفت بیشتر از 80 درصد مطالبشون هم یکی هستش و عمده تفاوت هاشون در نحوه نوشتار و نثر و دسته بندی مطالب هستش و اینکه کمی مطالب کتاب اقای مروج بیشتر و کاملتر هست یا مثلا در آخر فصل ها یک خلاصه از فصل آورده شده پس خودتون یک تحقیق کوچیک تو اینترنت بکنین و هر کدوم نظرتون جلب کرد تهیه کنین ولی من خودم کتاب آقای مروج رو مطالعه کردم و خوب هم بود کتابشون و کتاب 2000 تست بازاریابی نگاه دانش رو هم داشتم ولی وقت نکردم سراغش برم.
 • در نهایت برای زدن تست شبیه سازی شده کنکور میتونین برای یکماه آخر از کتاب جلد مشکی مجموعه سوال های کنکور ادوار گذشته مدیریت انتشارات نگاه دانش استفاده کنید و سعی کنید شرایط کنکور رو برا خودتون شبیه سازی کنید به طور مثال سرساعت 8 صبح شروع کنید و سر وقت پاسخ دادن متوقف کنید و موارد دیگه. اگرچه من خودم داشتم این کتاب هارو ولی نتونستم استفاده کنم ولی کتابهای خوبی هستن و فراموش نکنید دوره کردن و تست زنی برای حداقل یکماه آخر گام بسیار مهمی هستش. مخصوصا دوره کردن و اگر مطالب دوره نشن شاید نتونین بهترین نتیجه ممکن رو بگیرین.
 
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
•  پیشنهادم به کنکوری های عزیز اول از همه این هست قبل از هر چیز یکم با خودشون خلوت کنن و ببینن آیا واقعا چیزی که میخوان کنکور و ادامه تحصیل هست یا خیر چون واقعا مهمه که این یه حس زودگذر نباشه قطعا همه ما افرادی رو دیدیم که بخاطر نداشتن شناخت از خودشون و قاطعیت تو هدف و تصمیمشون و اینکه درس و کتاب دیگه بعد چند وقت براشون مشقت بار میشه چندماه مونده به کنکور بیخیال میشن یا تلاششون کم میشه و رتبه خوبی هم کسب نمیکنن. این رو نگفتم که موج منفی بدم خدایی نکرده اما به هرحال باید واقع نگر بود. خوب حالا اگه بعد خلوت با خودتون و افکارتون هنوزم سرتاسر وجودتون تشنه ی درس و ادامه تحصیل و موفقیت تو این قسمت از زندگی بود تبریک میگم پس هدف گذاری کنید و با یه اراده آهنی و با لذت بردن از مسیر به هدفتون برسین که اصلا اونقدرا هم که میگن سخت نیست.
• پیشنهاد دیگم به دوستان این هست که از آزمون دادن غافل نشن اگه امکانش رو دارن و نیاز هم نیست در گرون ترین موسسه باشه یا تموم آزمون هارم شرکت کنین فقط آزمون های جامع هم کفایت میکنه و میتونید با استفاده از پیشنهاد های تخفیفی موسسات با کمترین هزینه هم این کار بکنید و در ادامه باید بگم که کلاس آموزشی هم اصلا برای دروس تشریحی لازم نیست مگر برای دروس محاسباتی و افرادی که پایه ضعیفی دارند و این نظر شخصی من هست.
•در ادامه دوستان سعی کنید که مدل خاص خودتون رو پیدا کنید چون هیچکس مثل خود شما از شما و خصوصیاتتون و عاداتتون خبر نداره پس بهترین شخصی هم که میتونه براتون برنامه ای تنظیم کنه چه راجع به کنکور یا چیزهای دیگه خودتون هستید ولی این حرفی که خدمتتون گفتم با هدف رد کردن کمک گرفتن از مشاورین یا اشخاص دیگه نیست ( البته باید توجه داشت که هر شخصی هم مشاور نیست و این روزها به لطف فضای مجازی هر شخصی صفحه ای باز کرده و ادعای مشاور بودن رو داره.دیگه از بازار داغ کلاس های کنکور و اساتید پوشالی که همه هم ادعا های عجیب دارن خودتون خبر دارین) به هرحال میخوام بگم که فکر میکنم بهترین کار این هست که از تجارب و پیشنهادات مشاورین خوب و افراد مطلع استفاده کنید و هرچه بیشتر که میتونید تو این راه اطلاعات جمع کنید و بعد مجموع اون تجارب و روش هارو برای خودتون شخصی سازی کنید یعنی جوری اصلاح و تغییرش بدین که بیشترین بازدهی رو برای شخص شما باتوجه به شرایط خاص شما داشته باشه به طور مثال شاید شخصی با ساعت مطالعه روزی 14 ساعت به نتیجه برسه و شخصی با حداکثر 8 ساعت یا شاید کسی صبح ها دروس محاسباتی رو بتونه راحت تر مطالعه کنه و شخص دیگه دروس تشریحی رو و مواردی از این قبیل که میشه گفت و این ها همون جزییات خاصی هست که شخص شما بهتر از هرکسی (چه مشاور چه شخص دیگه) راجع به خودتون ازش اطلاع دارین.
• مطلب بعدی که دوست دارم به همه کنکوری های عزیز بگم راجع به خودباوری هستش. باید باور کنید که میتونید تا براتون اتفاق بیفته و اعتماد به نفس داشته باشید و اون قسمت از دوستانی که دانشگاه دوران کارشناسیشون ضعیف بوده یا به خدمات های آموزشی متنوع که راجع بهشون بیش از حد هم اغراق میشه دسترسی ندارن یا حتی افرادی که مثل بنده حقیر دوسال آخر دبیرستانشون رو هم تو مدرسه شبانه گذروندن و پایه درسی و تحصیلیشون تقریبا ضعیفه نگران نباشن. چون کافیه بخواین که تغییر کنید و اینا هیچکدوم محدودیت و مانع نمیتونه برای موفقیت شما باشه. محدودیت دید و نگرش من و شماست.محدودیت رو ما خودمون توی ذهن و باورامون ایجاد میکنیم. باید باور کنیم که بزرگترین سلاح و ظرفیت ما آدما برای کنار زدن مانع های توی زندگیمون ذهنیت های اصلاح شده و تقویت انگیزه و ارادمونه نه چیزهای جزیی مثل کلاس و استاد کنکور و چیزهای غیره. در کل امیدوارم به درازا کشیدن حرفام خستتون نکرده باشه عزیزان و سعی کردم اطلاعات هر چند ناچیزم رو خدمت شما ارایه کنم شاید مفید واقع بشه و ازتون ممنونم که این مصاحبه رو خوندین.
Ø      در نهایت اجازه میخوام که از همینجا از خانوادم و دوستان عزیزم و بخصوص مادر و برادرم بخاطر حمایت هاشون و حتی حضورشون در کنارم تشکر کنم.
و برای شما کنکوری های عزیز و آینده سازان وطن آرزوی موفقیت دارم و منظورم هم در تمام زندگیتون هست وگرنه کنکور که بخش بسیار ناچیزی از اون هست و امیدوارم سالهای آینده هم شما عزیزان با هدف پاسداشت فعالیت های گذشتگان و گرامی داشتن این سنت زیبا مصاحبه های خودتون رو به نیت کمک به افراد دیگه منتشر بکنید و شاهد موفقیت هاتون باشیم.