شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 09 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 30,910
بازدید دیروز: 43,706
بازدید کل: 151,133,592
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 124
کاربران حاضر: 124


مصاحبه سایت مدیر با محمد جواد عبدالهی رتبه 6 کنکور کارشناسی ارشد سال 1396 رشته مدیریت مالی

با سلام خدمت دوستان و مسئولان سایت خوب مدیر، و همینطور عزیزان کنکوری.
بنده محمد جواد عبدالهی هستم و تونستم به لطف خدا امسال رتبه 6 مالی رو کسب کنم.
زبان: سفید                  مالی: 69.23
تئوری:  سفید               ریسک:  73.81
اسلام:   33.33                 حسابداری:  66.67
اقتصاد: 71.93
ریاضی:  41.67                 معدل موثر: 16.25
 

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟

مقطع لیسانس رشته مهندسی مکانیک-دانشگاه شیراز، معدل 15 ، تیر ماه 93 فارغ التحصیل شدم.

در حین مطالعه شاغل یا دانشجو نبودم.
 

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟

از اوایل مهر ماه بود که شروع کردم به تهیه کتابها و 8 مهر استارت خوندن رو زدم، اوایل تا دی ماه روزی 4 ساعت، از دی ماه تا عید روزی 7 ساعت، بعد از عید هم روزی 5 یا 6 ساعت. هر هفته 1 روز هم اصلا درس نمیخوندم و استراحت میکردم

ببینید ساعت مطالعه یکی از ملاکهای موفقیت در کنکور هست و قرارم نیست برا همه ثابت باشه، ملاکهای خیلی مهم دیگه ای هم وجود داره، از جمله تمرکز، شیوه خوندن هر شخص، انگیزه و علاقه و ... که شما باید سعی کنید این موارد مهم رو هم در خودتون تقویت کنید، شاید من هیچوقت 8 یا 9 ساعت درس نخوندم اما همون 6 ساعت با تمرکز و انگیزه و علاقه میخوندم و تمام انرژیم رو به کار میگرفتم، ساعتهای مطالعه رو اصلا با رتبه های برتر مقایسه نکنید، شاید شما بیشتر یا کمتر نیاز داشته باشین با توجه به توانایی خودتون. این نکته هم بگم حتما یه تایم برای استراحت و تفریح خودتون بزارید چون برای موفقیت شما لازمه.
یک نکته مهم دیگه که این که، زمان شروع خوندن برای کنکور رو درست انتخاب کنید، ببینید بهینه ترین حالت اینه که شما از شروع تا روز کنکور از نظر بهره وری و حتی از نظر زمانی با شیب مثبت و حداقل شیب ثابت حرکت کنید، جوری نشه که چند ماه به کنکور خسته بشین و کم بیارین، پس توانایی خودتون رو بسنجین و بهترین زمان ممکن رو برای شروع انتخاب کنید.
 

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟

دانشگاه تهران-گرایش بانکداری
دانشگاه تهران-گرایش مهندسی مالی
 
منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟

تئوری مدیریت:

شدیدا توصیه میکنم این درس رو حذف کنید با توجه به حجم خیلیی بالا، فقط دوستانی که این درس رو در لیسانس پاس کردن و الان با یه مرور میتونن به تسلط کافی برسن میتونن این درس رو نگه دارن.
مدیریت اسلام:
برای این درس من کتاب آقای احسانی رو خوندم که خیلی کتاب خوبیه، قسمتهای مهم اکثر کتابها رو جمع کرده با شکل مناسبتری و دسته بندی خوب که خوندنش رو راحت میکنه (کتابهای دیگه اسلام خوندنشون خیلی سخت هست) ، امسال خب سوالات اسلام به طرز عجیبی فضایی بود، اگر سوالات طبق روال سالهای قبل بود من قطعا با کتاب آقای احسانی درصد بالای 70 میزدم، اما با توجه به نحوه سوالات امسال، 4 دقیقه وقت روی اسلام گذاشتم و 33 درصد زدم، که برای کنکور 96 درصد خوبی حساب میشه.
ریاضی:
خب من با توجه به اینکه رشتم مهندسی بوده ریاضیم خوب بود، تو اسفند ماه یک کتاب رو به شکل خلاصه مرور کردم و بعد رفتم سراغ تستهای کنکور سالهای اخیر.
برای آمار من کتاب طرح 90% پارسه رو خوندم، کار آقای طورانی هست، یک کتاب خلاصه با حجم کم، بنظرم برای کنکور کاملا کافی بود، اگر پایه ریاضی خوبی دارین این کتاب کافیه
ریاضی رو در آزمونهای جامع اکثرا 60، 70 میزدم، اما کنکور امسال جوری بود که سوالات بسیار وقت گیر و با محاسبات عددی سخت بود، تو زمانی که بهش تخصیص دادم تونستم 41 درصد بزنم، میشد درصد بالاتری هم زد اما ترجیح دادم زمانمو روی دروس ضریب 4 بزارم.
توصیه میکنم تستهای کنکور ریاضی رو به شکل سال به سال (نه مبحثی) بزنید، سوالات ریاضی و آمار تقریبا مشخص هست و با زدن تستها هم مسلط میشید هم اعتماد به نفس خوبی میگیرین
زبان :
من این درس رو حذف کردم، حتی با توجه به اینکه پایه زبان خوبی داشتم، اما زبان کنکور ارشد واقعا سخت هست، اگر زبان قوی دارین این درس شدید میتونه کمکتون کنه تو رتبه، اما اگر زبان ضعیفی دارین سراغش نرید بهتره.
 
اقتصاد:
اقتصاد درس خیلی جذابیه اما بسیااااار فرار هست، یعنی امروز بخونید 1 هفته بعد بعضی مطالب یادتون رفته، برای همین نیاز به مرور زیاد داره...
برای این درس کتابهای آقای نظری عالی هست، من توصیه میکنم سراغ هیچ کتاب دیگه ایی نرید حتی 2000 تستش، چون اصلا نیازی نیست اما هرچند باری که تونستید کتاب آقای نظری رو بخونید، ببینید این کتاب در نگاه اول کم حجم بنظر میاد، اما حجم واقعیش دو برابر هست، شما باید نمودار ها رو کاملا تحلیل کنید ارتباطشون به فرمولها رو کشف کنید، ارتباط بین روابط باهم رو بفهمین، فرمول ها رو اثبات کنید و خلاصه اینکه خط به خط و هر نمودار این کتاب مطالب زیادی داره که شما باید با تحلیل کامل به اونها برسین و در مراحل بعدی به دفعات مرور کنید.
 
مالی :
من با توجه به غیر مرتبط بودن رشتم برای این درس ابتدا 2 جلد کتاب مدیریت مالی نوین (نوشته آقای راس، ترجمه جهانخانی) رو خوندم که بسیار کتاب جذابی هست و آدمو علاقه مند میکنه، البته برای دوستانی که این درس رو پاس کردن نیازی نیست
در مرحله بعد کتاب آقای تهرانی رو خوندم که تطبیق خیلی خوبی با کتاب نوین داره برای همین من تونستم راحت و تو زمان کم بخونمش، کتاب آقای مناجاتی هم کتاب خوبی هست و دوستان خوندن و نتیجه خوب هم گرفتن.
ریسک :
این درس فوق العاده جذاب و شیرین بود برای من به طوری که همیشه دلم میخواست زمان خوندن این درس برسه ( البته مطالب غیر حفظیش)، در این درس هم با توجه به غیر مرتبط بودن رشتم ابتدا کتاب شارپ ( ترجمه آقای شریعت پناهی) رو خوندم کتاب یه مقدار سنگینی بود اما پایه ریسک من رو ساخت
بعد از اون کتاب آقای ذوقی رو خوندم که کتاب خیلی کاملی هست.
حسابداری:
حسابداری درس پایه رشته مالی هست، بسیار مهم اما بد قلق، به نظر من یک انرژی ویژه باید برای این درس گذاشت ونباید ازش فرار کرد، در این درس هم من با توجه به غیر مرتبط بودن رشتم ابتدا 2 جلد کتاب اصول حسابداری هورن گرن (ترجمه آقای نوروش و همکاران) رو خوندم که واقعا اصول حسابداری رو از این کتاب یاد گرفتم، به خصوص جلد 1 اش که خیلی خیلی مفید بود برام، اما دوستانی که درس حسابداری رو پاس کردن نیازی به این کتاب نیست، و همینطور کتاب حسابداری صنعتی آقای قسیم عثمانی رو خوندم که باز هم برای دوستانی که این درس رو پاس کردن نیازی نیست.
در مرحله بعد برای حسابداری مالی کتاب مروری جامع مخصوص رشته مالی رو خوندم که فعلا بهترین و کامل ترین منبع حسابداری مالی هست، قسمت حسابداری صنعتی مروری جامع رو رها کردم و این درس رو از کتاب مدرسان خوندم که خوندنش به نظر راحتتر از مروری جامع بود و کنکوری تر گفته.
دو تا توصیه مهم درمورد درس حسابداری دارم:
1)      اینکه مطالب اضافی در کتاب مروری جامع هست، حین خوندن بار اول زیاد درگیر مطالب سخت نشین، بودجه بندی سوالات کنکور رو ببینید و با توجه به اون بخونید، بعضی قسمتهای سخت هست که اصلا یا سوال نمیدن یا خیلیییی کم و نادر پیش میاد، سعی کنید با ذکاوت بخونید و سریعتر سراغ تستهای کنکور برید
2)      تستهای کنکور حسابداری خیلی کم هست، اما شدیداااا توصیه میکنم که به هییییییچ وجه سراغ تستهای تالیفی نرید که شمارو از مسیر درست دور میکنه، بهترین منبع تست، تستهای کنکور موجود هست، قبل از اون هم برای تثبیت درس حین خوندن میتونین از کتاب آقای قزوینی استفاده کنید که تستهای کنکور کاردانی به کارشناسی هست و به صورت مبحثی هم طبقه بندی شده.
 

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟

چند تا توصیه مهم رو به دوستان عرض می کنم:

1)      من با وجود اینکه رشته لیسانسم کاملا غیر مرتبط بود و بدلیل سربازی دو سال تمام از هرگونه درسی دور بودم، هیچ کلاسی شرکت نکردم، و حتی دسترسی به کلاسهای تهران هم نداشتم. به نظر من کتابهای موجود برای رشته مالی بسیار کتابهای خوب و کاملی هستن و مساله مهم اینجاست که بتونی از این کتابا چقدر استفاده ببری، روزی که شروع کردم به خوندن درسهای تخصصی مالی حتی معنی و تلفظ بعضی کلمات رو هم نمیدونستم اما همچنان متکی به کتاب ادامه دادم تا به مطالب مسلط شدم، به نظر من کلاسها اغلب نتیجه مناسبی نمیدن یا حداقل نتیجه خنثی میدن، در شروع شاید اینجوری بنظر برسه که کلاس مطالب رو خیلی سریعتر و کاملتر نسبت به کتاب به شما منتقل میکنه، اما وقتی شما متکی به خودتون و تحلیل های خودتون مطالب اون درس رو یاد بگیرید مطمئنا به تسلط خیلی بهتری نسبت به کلاس میرسید، و اینو بدونید که سر جلسه کنکور فقط خود شما هستین، پس سعی کنید از ابتدا متکی به خودتون و با اعتماد به نفس پیش برین.
 
2)      من فقط در 3 مرحله جامع ازمون آزمایشی شرکت کردم که رتبه هام هم 10 ،2 و 6 شد، حداقل 2 یا 3 مرحله ازمونهای جامع آزمایشی بسیار ضروری هستن، چون شما با ازمون میتونید تسلط و موفقیتتون رو تثبیت کنید و برای شرایط کنکور از جمله استرس، تنظیم زمان، مواجهه با سوالات غلط و ... آماده بشید، به نظرم برای دوستانی که از قدرت برنامه ریزی خوبی برخوردار هستن و اراده عمل به اون برنامه رو دارن دو یا سه مرحله آزمون جامع آزمایشی کافی هست، اما کسانی که در برنامه ریزی و عمل بهش مشکل دارن، حتمااا آزمونهای مرحله ایی رو شرکت کنید که بتونید با یک برنامه حالا نه چندان دقیق موسسات پیش برین که از سردرگمی خیلی بهتره.
 
3)      اشتباهی که بعضی از کنکوری ها انجام میدن اینکه تستهای کنکور رو میزارن برای روزهای آخر، این اشتباه رو مرتکب نشین و هرچه زودتر برین سراغ تستهای کنکور، 2 یا 1.5 ماه قبل از کنکور بنظرم زمان مناسبی هست، چون اساسا شما میخواید این کنکور یعنی کنکور مالی رو شرکت کنید و نحوه طرح کردن سوالات و تیپ مشخص تستهای کنکور باید روش خوندن شما رو مشخص کنه
 
4)      شدیدااا توصیه میشه که از خلاصه نویسی استفاده کنید، میتونم بگم بزرگترین عامل موفقیت من در کنکور خلاصه نویسی های خوبی بود که نوشتم، خلاصه نویسی خوب اصلا به معنی زیاد نوشتن نیست، ببینید شما در زمان خوندن درس ها به صورت جداگانه، تمرکز خیلی خوبی دارین و درک عمیقتری از درسها دارین، مطالبی رو درک میکنید که بعدا شاید یادتون بره، این مطالب رو هم علاوه بر فرمولها و مطالب حفظی در خلاصه هاتون لحاظ کنید،با یک ترتیب و نظام خاص بنویسید نه بی نظم و پراکنده، طوری خلاصه بنویسید که میخواین یه کتاب آموزنده عالی و با حجم کم، مخصوص به خودتون تالیف کنید، نه صرفا کپی کردن مطالب کتاب.
 
5)      از آزمونهای آزمایشی نترسید با قدرت شرکت کنید، اما اگر رتبه خوبی نیاوردین اصلا دلسرد نشین، چون این آزمونها مطابق با استاندارد کنکور نیستند و قرارم نیست رتبه کنکور شما رو مشخص کنند، شما سعی کنید در آزمونها بهترین خودتون باشین.
 
6)      درمورد برنامه ریزی از هییچکس سوال نپرسید، اجازه ندین حتی بهترین مشاور ها هم برای شما برنامه ریزی کنند، بهترین مشاور و برنامه ریز برای خودتون، خودتون هستین، از توصیه ها و اطلاعات دیگران استفاده کنید، اما برنامه ریزی و شیوه درس خوندن رو بر اساس توانایی های خودتون مشخص کنید.
 
7)      و مورد آخری که میخوام بگم اینه: انگیزه انگیزه انگیزه...، شما با انگیزه و امید و هدف مشخص، میتونین سوخت موشک خودتون رو تامین کنید، اگر انگیزه کافی نداشته باشین موفق نمیشین، رویاهاتون رو تصور کنین، هدفتون رو مشخص کنین، مسیر رسیدن به اون هدف رو ترسیم کنید، و با قوی ترین حالت ممکن به سمت هدف حرکت کنید، دچار حاشیه نشید، خستگی معنایی نداره، نا امیدی یه چیز پوچ، شما اگر بخاین به هرچیزی که اراده کنین میرسین...و تو این مسیر فقط و فقط چشمتون به اون خدای بالا سر باشه و از خودش کمک بخواین...
 
با آرزوی موفقیت
      محمد جواد عبدالهی