شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 31 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,916
بازدید دیروز: 14,379
بازدید کل: 151,558,744
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 102
کاربران حاضر: 102


مصاحبه سایت مدیر با علی صادقپور رتبه 10 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت مالی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام خدمت داوطلبین محترم کنکور کارشناسی ارشد به خصوص داوطلبین رشته مدیریت مالی
من با درصد های زیر موفق به کسب رتبه 10 مدیریت مالی شدم:
زبان: 28.89
مدیریت از دیدگاه اسلام: صفر
تئوری مدیریت: صفر
ریاضی و آمار: 51.67
اقتصاد خرد و کلان: 58.33
مدیریت مالی: 57.78
مدیریت ریسک و سرمایه گذاری: 68.89
حسابداری مالی و صنعتی: 62.22

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
دانشجوی مدیریت بیمه اکو، دانشگاه علامه طباطبایی بودم که معدل مؤثر من برای کنکور، 19.87 بود. زمان کنکور هم در ترم مهر، 22 واحد و در ترم بهمن، 20 واحد کلاس داشتم که وقت زیادی رو برای کلاس های دانشگاه از دست میدادم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
برای کلاس های مدیریت مالی و ریسک، کلاس کنکور رفتم که فوق العاده مفید بودند. پیشنهاد میکنم که شما هم اگر آشنایی کافی با مباحث ریسک و در درجه ی دوم مدیریت مالی ندارید، حدالامکان در کلاس های کنکور شرکت کنید. البته با انتخاب اساتید معتبر و با سطح علمی بالا. در کلاس نکته و تست درس ریسک و حسابداری هم شرکت کردم که هردو مفید بودن اما عدم شرکت در کلاس های نکته و تست نمیتونه تأثیر چندانی داشته باشه.
من دو آزمون آخر رو شرکت کردم که در اولی رتبه 5 شدم اما در دومی به دلیل اینکه احساس کردم آزمون ها سوالات متفاوت از استانداردهای کنکور طرح میکنند و اینکه آزمون آخر یک هفته قبل کنکور بود، شرکت نکردم و از این تصمیم بسیار راضی هستم. به شما هم پیشنهاد میکنم که در آزمون های آزمایشی یا شرکت نکنید، یا اگر شرکت میکنید صرفا فقط و فقط برای آشنایی با محیط آزمون شرکت کنید.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
خب همونطور که میدونید، آخرای مرداد مشخص شد که آزمون کارشناسی ارشد اردیبهشت ماه برگزار میشه. من اون موقع کلاس های تابستانی شرکت کرده بودم و همگام با کلاس ها مطالعه ی بسیار جزئی داشتم. در حد هفته ایی 2 ساعت. با همین دو درسی که کلاس میرفتم تابستان رو تموم کردم تا اینکه کلاس های دانشگاه شروع شد. اینجا بود که من تصمیم گرفتم تا درس هارو بعد از ترم مهرماه، یعنی از 24 دی شروع به خوندن کنم. از زمان شروع جدی مطالعه، ابتدا روزی 5 الی 6 ساعت و به مرور ( طی دوهفته) ساعت مطالعه ی من به حدود 9 الی 11 ساعت افزایش پیدا کرد. گرچه من خودم به هیچ وجه به معیار قرار دادن ساعات مطالعه اعتقاد ندارم اما خب معیار بهتری هم نداریم! نکته ای که بسیار مهم هست اینه که اگر شما 1 ساعت هم مطالعه میکنید، با تمرکز تمام و علاقه مطالعه کنید، به فکر پر کردن ساعت و اتلاف وقت نباشید.
گرایش ها و دانشگاه های انتخابیم :
1- گرایش بانکداری دانشگاه تهران
2- گرایش مهندسی مالی دانشگاه تهران
3- گرایش بیمه دانشگاه تهران
4- مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: در کل درس زبان درسی نیست که بشه با یه مدت کوتاه و مطالعه یکی دوتا کتاب درصد بالایی زد. توصیه میکنم کسانی که با زبان انگلیسی آشنایی دارن سراغ این درس برن. برای قسمت لغات این درس که 10 سوال رو شامل میشه، کتاب های 504 و لغات ضروری برای آزمون تافل هست اما برای تسلط به این همه لغت شما باید یک برنامه ی مدون داشته باشید و از تابستون شروع کنید. یک شیوه بسیار کاربردی که خودم دیر متوجهش شدم اینه که شما تمامی لغاتی که از کنکور 82 به بعد در کنکور آمده رو یادداشت کنید و هر شب قسمتیش رو مطالعه کنید چون اکثرا لغات تکرار میشن تو کنکور. برای قسمت 5 سوالیه گرامر، خب قاعدتا نمیشه تو مدت کم تسلط لازم رو پیدا کرد و اگر به زبان هم مسلط باشید نیاز چندانی برای مطالعه نداره. برای قسمت 15 سوالیه درک مطلب، من توصیه میکنم تابستون که فرصت کافی دارید، مطالب مدیریتی به زبان انگلیسی مطالعه کنید و با لغات تخصصی مدیریت آشنایی پیدا کنید. در طول دوران مطالعه، به تست های درک مطلب کنکورهای سال های پیش تسلط پیدا کنید و توصیه میکنم کتاب Longman complete cpurse for the tofel test   و فقط قسمت Reading  و مهارت هایی رو که آموزش داده رو مطالعه کنید. من تمام سرمایه گذاریم برای درس زبان در قسمت درک مطلب بود که متاسفانه سر آزمون حتی وقت نشد هیچکدام از متون زبان رو جواب بدم و درصدم به شدت افت کرد.
ریاضی و آمار: تو درس ریاضی، خودم چون دیپلم ریاضی فیزیک بودم ، وقت چندانی نذاشتم و فقط تست های کتاب آقای محمودیان رو تونستم بزنم. کتاب رنجبران هم کتاب خوبیه و ضمن توضیح مباحث، مثال های متعدد برای جا افتادن مطالب داره اما کتاب اقای محمودیان خلاصه تر هست و برای کسایی که تو درس ریاضی قوی تر هستن مناسب است. مطلب فوق العاده مهم این هست که بچه هایی که دیپلم انسانی هستن، هیچوقت نگن ما انسانی بودیم و ریاضی بلد نیستیم و .....! حذف کردن درس مهمی مثل ریاضی تو کنکور به شدت رقابتی مالی یعنی قبول کردن شکست! اگر بخش هایی از این درس براتون سخته، حذف کنید و مطمئن باشید ریاضی هم مث همه ی درس های دیگه قسمت های آسون داره که با مطالعه اون قسمتا مث ماتریس و تابع میتونید خیلی راحت درصد بیارید و از رقابت حذف نشید.
برای درس آمار توصیه میکنم که کتاب آقای طورانی رو مطالعه کنید و اگر تمامی تست های فصل های مربوط به کنکور در کتاب درسنامه رو تموم کردید، کتاب تست مشکی رنگ ایشون رو هم مطالعه کنید که فوق العادست! اگر در درس آمار هم یکم مشکل دارید یا کلا با درس های حل کردنی و فرمولی و از این قبیل نمیتونید خوب ارتباط برقرار کنید توصیه میکنم کتاب آقای رنجبران که توضیحات بیشتر دارد رو مطالعه کنید.
نکته ی بسیار مهم در کنکور امسال این بود که ترتیب سوالات ریاضی و آمار جا به جا شده بود، و این تله ایی بود که خود من گرفتارش شدم، چرا که درگیر سوالات وقت گیر آمار شدم و در درس ریاضی به شدت وقت کم آوردم و درصدم به نسبت آزمون هایی که خودم از خودم میگرفتم و توقعی که داشتم، با تعداد سوالات نزده زیاد، افت شدیدی داشت.
اقتصاد خرد و کلان: این درس که تا حدودی حفظی و به شدت فرار هست، نیاز داره که مکررا مطالعه بشه. کتابی که توصیه میکنم، کتاب اقتصاد خرد و کتاب اقتصاد کلان دکتر نظری هست که به نظرم کتاب کاملی هست. دوستان عزیز لطفا تو انتخاب منابع وسواس بیش از حد به خرج ندین و کتاب 2000 تست رو بدون تسلط به کتاب های درسنامه مطالعه نکنید، چون باعث دور شدن شما از مطالب اصلی و درگیر کردن شما با جزئیات کم اهمیت میشه.
مدیریت مالی: این درس سکوی پرتاب من در کنکور بود. توصیه ایی که قبل از معرفی منبع دارم اینه که این درس رو از تابستون شروع کنید و به صورت عمیق بخونید. کتاب های زیادی در بازار برای این درس هست و تقریبا همشون یکی هستن، فقط نحوه ی نگارش و ترتیب فصول فرق میکنه. منابع من تو این درس در درجه ی اول جزوه ی استاد مناجاتی و کتاب آموزش گام به گام مدیریت مالی ایشون بود که فوق العاده بود و کنکوری. در درجه ی دوم کتاب دکتر تهرانی که فقط تست های آخر فصلش رو میزدم و کتاب راس که در حد ورق زدن مطالعه کردم. اشتباه متداول داوطلبان تو این درس و درس ریسک اینه که دنبال منبع های مختلف میگردن و فقط فصل های اولیه چند منبع مختلف رو میخونن و بعد خسته میشن و میبرن! منبع هاتون رو آگاهانه انتخاب کنید و تا آخر با همون سیستم برید جلو تا دچار سردرگمی نشید.
مدیریت ریسک و سرمایه گذاری:  جزوه ی استاد گرجی آرا و کتاب 2000 تست ایشون و استاد مناجاتی فوق العادست. حتما کتاب 2000 تست رو بخونید چون چند سوال کنکور دقیقا مشابه سوالات این کتاب بود. کتاب سرمایه گذاری پیشرفته دکتر راعی و مهندسی مالی ایشون رو هم در حد ورق زدن مطالعه کنید و زیاد درگیر مطالب پیچیده ریاضی این کتاب ها نشید. بازهم تکرار میکنم که بینهایت منبع برای این درس هست، طوری پیش نرید که فصل اول بینهایت کتاب رو خونده باشید و به جایی نرسیده باشید!
حسابداری مالی و صنعتی: این درس فقط یک منبع داره و اون هم مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی دکتر نوروش و دکتر کرمی هست. این کتاب یکم سردرگم کننده هست و به خصوص قسمت حسابداری صنعتی که دانشجویان غیر از مدیریت و حسابداری که اصول حسابداری رو پاس نکردن، اذیت کننده هست، اما یقین داشته باشید اگر به این کتاب تسلط پیدا کنید، سوالی تو کنکور نخواهد بود که نتونید جواب بدید. در ضمن کتاب 2000 تست دکتر کرمی هم مفید هست، گرچه برخی تست ها با تست های کتاب درسنامه همپوشانی دارند و تست های قسمت صنعتی فوق العاده سخت تر از کنکور مالی هست اما به نظر من از منابع دیگه مفید تر است.


به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
1- به خودتون ایمان داشته باشید.
2- سنگی انتخاب نکنید که نتونید بلندش کنید: به هیچ وجه، ابتدای کار به فکر این نباشید که باید فلان رتبه رو کسب کنم و باید یک بشم و ..... . این تفکرات باعث میشه شما با کوچکترین تلنگر نا امید بشید. با مرور زمان و با مطالعه مطالب، خودتون حدودا متوجه میشین در چه سطحی هستین و برای چی باید تلاش کنید.
3- مشتری نباشید: خیلی از مؤسسات و خیلی از کلاس ها و آزمون ها و ..... جنبه ی بازرگانی دارن! تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرید تا هم وقت و هم پولتون رو از دست ندید. کلاس ها و آزمون ها و منابعتون رو با آگاهی انتخاب کنید.
4- از سم پاش ها دوری کنید: در طول دوره مطالعه، با این جملات حتما بر میخورید: "یه دوست دارم که همه درصداش تو آزمون فلان 100 هست و با اختلاف 3500 تایی تراز، اول میشه "یا مثلا اینکه وسط راه که شما نیمی از منابع رو خوندین، یکی بهتون میگه: "فلان کتابو دیدی؟ عالیه اگه نخونی تو کنکور 0 هم نمیزنی!"این آدما سم پاش هستن و هرچقدر که میتونید از محیط مسمومی که ایجاد میکنن دوری کنید تا انگیزه و روحیتون رو از دست ندید.
5- همدرس پیدا کنید: کنکور یک ماراتن بلند مدت هست، داشتن یک نفر که در طول این مسیر طولانی بهتون امید و انگیزه بده خیلی تاثیر گذار هست، بهتون توصیه میکنم یک نفر که هم رشته ی خودتون هست رو پیدا کنید تا هم باهم تا تهش با امید پیش برید، هم هر نکته ی مهمی که هرکدوم پیدا کردید بهم یاد بدید. این مورد به شدت به من کمک کرد و همینطور همدرسم که رتبه 69 رو کسب کرد.
6- کنتراتی درس نخونید: تعداد درس های مدیریت مالی در زمان آزمون زیاده، یعنی شما باید آماده باشید تا سریعا ذهنتون رو از یک درس خارج کنید و یه درس دیگر رو جایگزین کنید. به همین دلیل توصیه میکنم که هر روز مطالعتون رو به صورت کنتراتی اختصاص به یک تک درس ندین، سعی کنید چندین درس رو تو روز بخونید تا ذهنتون هم آماده باشه. من هر دوساعت درس عوض میکردم حتی اگه مباحث ناقص می ماند.
7- بین تست و مطالعه فاصله بگذارید: وقتی یک درسی رو مطالعه میکنید، بلافاصله همون روز تست هاشو نزنید بلکه حداقل یک روز فاصله بیندازید تا موقع تست زدن از حافظه بلند مدت استفاده کنید و مطالب ماندگار تر تو ذهنتون باشند.
8- ضریبی تست بزنید: وقتی یک فصلی از یک درسی رو میخونید، تمام تست های اون فصل رو بار اول نزنید، بلکه حتی اگه تعداد تست ها کم هست، تقسیم به چند قسمت کنید و در چند نوبت تست هارو پاسخ بدید. اینکار باعث میشه هر بار که شما اون فصل رو میخونید، تست های جدید دم دست داشته باشید تا از ذهنتون برای یادآوری مطالب بیشتر استفاده کنید . وقتی تست های یک فصل زیاد باشه، شما تست های اول رو با علاقه و انرژی شروع میکنید ولی تست های آخر فصل رو بی میل و فقط برای تموم شدن تست ها مطالعه میکنید. با این روش بهتر میتونید تست بزنید و بازده بیشتری به دست بیارید.
9- کنکور های سال پیش، آینه ی آینده نمای شما: از یک هفته بعد عید سعی کنید کنکور های سال 90 به بعد رو با رعایت حداکثری شرایط آزمون کنکور، از خودتون آزمون بگیرید. تا اون موقع سعی کنید حداقل سوالات 2 تا 3 سال اخیر رو اصلا حل نکنید، و بعد از اینکه آزمون اون سال رو در زمان کنکوری دادید، رفع اشکال اساسی کنید و زمان کافی برای مطالبی که اشکال داشتید بذارید، دیر شروع به زدن تست های کنکورها نکنید که وقت برای رفع اشکال نماند. بهترین آزمونی که نتیجه ی کنکور شمارا نشان میدهد، آزمون کنکور سال قبل (95) هست.
10- زندگی رو فدای درس نکنید: من در طول مطالعه برای کنکور، با اینکه دیر شروع کرده بودم و کلی کلاس دانشگاه داشتم اما تفریحاتم رو هم حفظ میکردم، به خصوص جمعه ها. تفریحی کنید که ذهن و جسمتون رو تازه کنه، اگر ورزش باشه که عالیه. یک زمانی رو در طول هفته به خودتون بدید تا ذهنتون از بار روانی کنکور و تفکرات راحت باشه. حتما این مورد رو لحاظ کنید.
11- در زمان کنکور تو اوج باشید: یک دغدغه ایی که همه ی داوطلبین دارند اینه که از کی شروع به خوندن کنن. تنها و بهترین جواب از نظر خودم اینه که از هر موقع که حس میکنید در زمان کنکور در اوج آمادگی خواهید بود. نه زود شروع کنید که خسته و ناامید بشید و نه انقد دیر شروع کنید که بعد از کنکور افسوس بخورید که چرا زود شروع نکردم. برای تخمین مدت زمان لازم خوبه که اگر قصد شرکت در کلاسی رو دارید، تابستون اقدام کنید تا یک نمای کلی از مطالب کنکور، حجمشون و میزان زمان لازم رو به دست بیارید بعد تصمیم بگیرید که از کی شروع کنید. من تابستون کلاس هارو شرکت کردم و حس کردم از آخر دی ماه تا هفته قبل کنکور میتونه برام کافی باشه.
امیدوارم نکات بالا براتون مفید باشه، این ها تجربه های شخصی خودم هست، ممکنه برای بعضی ها جواب بده و بعضی ها روش های بهتر پیدا کنند. یادتون باشه، کنکور فقط درس خوندن نیست، فقط درس بخونید کافی نیست، باید به خودتون ایمان داشته باشید و از بدترین شرایط هم بهترین استفاده رو ببرین.
موفق باشید