مصاحبه سایت مدیر با علیرضا قربانعلی زاده رتبه 89 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت اجرایی

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ممنون، من هم از وبسایت مدیر تشکر میکنم که در مراحل مختلف کنکور داوطلبان رو راهنمایی میکنه. رتبه من 89 مدیریت اجرایی و 116 مدیریت شهری با درصدهای:
زبان: 15.56
جی مت: 35.83
دانش: 45.33
نظریههای مدیریت: 34.29
زبان فارسی: 46.67
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شدهاید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مهندسی معماری دانشگاه کاشان با معدل 16.81
آخر شهریور فارغ التحصیل شدم، به صورت نیمه وقت هم کار میکردم.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر میدانید؟
در کلاس و آزمون شرکت نکردم و صرفا از کتابها و جزوههای کمک آموزشی استفاده میکردم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از مهر پارسال بعد از فارغ التحصیلی بین ادامه تحصیل تو رشتهای مثل مدیریت اجرایی و کار و سربازی تردید داشتم؛ تا زمان ثبت نام که بالاخره تصمیم گرفتم تو همین رشته ثبت نام کنم و در کنارش به صورت نیمه وقت کار هم بکنم. از اواسط دی ماه شروع به درس خوندن کردم و متوسط روزی ۵ساعت غیر از دو روز آخر هفته میخوندم. البته اسفند فرصت کمتری برا درس خوندن داشتم و بعضی هفتهها فقط ۴روز میتونستم بخونم. اما بعد عید تونستم برنامهام رو منظمتر کنم و هفتهای ۵روز و روزی ۵ساعت رو ثابت کنم. ۱۵روز آخر هم مرور میکردم و از سوالات سالهای قبل، از خودم آزمون آزمایشی میگرفتم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کردهاید؟
تو انتخاب رشتهام عوامل گوناگونی تاثیر داشتند که به ترتیب؛ علاقه، کیفیت دانشگاه، فضای کار در کنار تحصیل و هزینه بودند. با توجه به علاقهام به رشته دوره کارشناسی و تلفیق اون با مدیریت، علاوه بر رشته مدیریت اجرایی یه نگاه ویژه به رشته مدیریت شهری هم داشتم که تو انتخاب رشتهام تاثیر گذاشت. با توجه به همه اینها به ترتیب این رشتهها رو انتخاب کردم. علم و صنعت رو هم به دلیل صحبتهایی که از فضای حاکم بر اون شنیدم بالکل نزدم.
مدیریت اجرایی پردیس فارابی دانشگاه تهران روزانه
مدیریت شهری دانشگاه تهران روزانه
مدیریت اجرایی دانشگاه کاشان روزانه
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیههای خاصی به داوطلبان دارید؟
از منابع پیشنهادی سایت مدیر با توجه به وقتم سعی کردم منابعی رو انتخاب کنم که اولا حجمش زیاد نباشه و ثانیا همه مطالب رو هم پوشش بده. (جامع و مانع)
به همین دلیل، من تنها به کسانی که فرصت کمتری برای مطالعه دارند این منابع رو پیشنهاد میکنم و دوستانی که فرصت بیشتری دارند میتونند به جای یک کتاب جامع کمک آموزشی، منابع اصلی رو بخونند به خصوص برا درسی مثل تئوریهای مدیریت یا زبان.
زبان:
گرامر رو از کتاب راهنمای جامع زبان عمومی (سید محمد رضا ناصرزاده و رضا نعمتی) مطالعه کردم و لغات رو از یه کتاب زبان تخصصی کمک آموزشی نه چندان معروف. با توجه به اینکه پایه زبانم قوی نبود و از روند سخت شدن سوالها در سالهای اخیر آگاه بودم خیلی روی زبان انرژی نذاشتم. هرچند که لغات رو اوایل بیشتر میخوندم (روزی یه ساعت و نیم) ولی میدونستم از یه حدی بیشتر نمیتونم درصدم رو بیشتر کنم (بیشتر تفریحی میخوندم) برا همین هم در ادامه کار، با کار کردن متن و گرامر و تست زدن که مجموعا اندازه یک سوم زمان لغت خوندن هم نبود نتیجه بهتری گرفتم و ترسم از جواب دادن سوالات زبان ریخت.
جی مت:
از کتاب آقای عرفانیان استفاده کردم و با توجه به اینکه پایه ریاضی دبیرستانم خوب بود تونستم سریعتر جمعش کنم و نیازی به کتاب دیگهای هم نبود.
تئوریهای مدیریت:
از کتاب تئوریهای مدیریت آقای سلامی موسسه ماهان استفاده کردم. خوبی این کتاب به روان بودن و دسته بندی مناسب مطالب هست و مهمتر اینکه مختصر و مفید همه مطالبو توضیح داده. از اونجا که این درس به خاطر حفظی بودن، مطالب زود فراموش میشن همین کتاب رو دوبار خوندم. به قول معروف به جای اینکه چندتا کتاب بخونم یه کتاب رو چند بار خوندم. البته برا جمع بندی در کنارش از جزوه آقای محرابیون هم استفاده کردم. هر چند که درصد مدیریتم خیلی خوب نبود ولی با توجه به وقت کم و اینکه زمینه قبلی نداشتم، تو این درس از کار خودم راضیم.
دانش مسائل:
کتاب آرمان اشراقی رو دوبار مطالعه کردم. پیگیر اخبار روز هم هستم و شناختم تو این زمینهها بد نیست ولی هر سال عادت طراحان غافل کردن داوطلبان هست به همین خاطر من هم خیلی خودمو درگیر منابع جدید نکردم و سعی کردم رو همونایی که بلدم تسلطم رو بیشتر کنم. هر چند که درصدم از آزمونایی که از خودم میگرفتم کمتر بود ولی به خاطر ماهیت (غیر قابل پیش بینی بودن) سوالای این آزمون برام غیر منتظره نبود.
زبان فارسی:
جزوه ادبیات فارسی گاج. کمترین وقتو برا درس زبان فارسی گذاشتم جوری که کلا بیش از ۱۰ساعت مطالعه نکردم ولی با توجه به اینکه از کنکور کارشناسی و درس ادبیات یه چیزایی یادم بود با زدن تست و درصدهای قابل قبول نیازی به خوندن منبع دیگهای ندیدم هرچند که اگه فرصت داشتم کتاب زینلی رو میخوندم.
به طور کلی چه توصیههایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
همه تخم مرغ هاتون رو تو یه سبد نذارید!!. اگه حتی تو یه درس ضعیف هستید هم به مقداری که یه درصد متوسط ازش بیارید براش وقت بذارید. به خصوص درسهایی مثل زبان و زبان فارسی که برا بعضیها اهمیت نداره.
به جمع بندی منابع خیلی اهمیت بدید و اگه تو آزمون شرکت میکنید یا از خودتون آزمون میگیرید حتما اون رو بررسی کنید و نقاط ضعفتون رو پوشش بدید. اگه تو آزمون خاصی شرکت نمیکنید آزمونهای سالهای قبل رو مشابه با شرایط کنکور از خودتون بگیرید.
واما؛ مهمترین توصیه من اینه که سعی کنید از زمانشون بیشترین استفاده رو بکنید.
اکثر داوطلبها فرصت زیادی برا درس خوندن ندارند و از طرفی فرصت زیاد داشتن هم همیشه خوب نیست چرا که باعث میشه کیفیت درس خوندن پایین بیاد و استرس هم بیشتر بشه.
برای بهتر شدن کیفیت درس خوندن هم این پیشنهادها رو دارم:
۱) منابع رو از نظر کمیت (متناسب بودن با فرصتتون) و کیفیت (شامل شدن همه سرفصلها) جوری انتخاب کنید که حداقل دوبار بتونید دوره کنید. چون ماهیتا بعضی درسها فرار هستن.
۳) برنامه ریزیتون رو منعطف کنید، طوری که هم منابع رو بتونید تو یه زمان منطقی و تعریف شده تموم کنید و هم هر وقت حس خوندن یه درس به وجود اومد، همون درس رو بخونید. به طور کلی سعی کنید کنکوری درس نخونید و بیشتر از روی علاقه یا حتی تفریح (برا درسایی مثل زبان فارسی یا دانش مسایل و حتی جی مت!!) هرچند که از کنکور هم غافل نباید شد.
۲) فضای مطالعه تو کیفیت مطالعه خیلی تاثیر داره. من برا درس خوندن کتابخونه میرفتم و به دلیل آروم و خلوت بودن، با فضای اونجا راحت بودم.
با تشکر از شما و عزیزانی که به من کمک کردن و با آرزوی موفقیت برای کسانی که تصمیم گرفتن این مسیر رو طی کنند.