شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 25,624
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,737,936
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 191
کاربران حاضر: 191

مصاحبه سایت مدیر با زینب زرین نعل رتبه 27 کنکور کارشناسی ارشد سال 1395 رشته مدیریت مالی

 
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
 
به نام خدا، با سلام و تشکر از سایت خوب و مفیدتان. در کنکور امسال رتبه 27 مدیریت مالی رو کسب کردم، درصدهای من به شرح ذیل است:
مدیریت اسلامی: 44.44، ریاضی: 31.67، اقتصاد: 48.88، مدیریت مالی: 31.11، مدیریت سرمایه گذاری: 84.44، حسابداری: 66.67، تئوری و زبان: سفید.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من دانش آموخته مدیریت بازرگانی از دانشگاه حضرت معصومه(س) با معدل 18/28 در سال 93 هستم. قبل از شروع مطالعه برای کنکور مشغول فعالیت های پژوهشی بودم ولی با شروع درس خوندن حجم زیادی از فعالیت هام رو کم کردم
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
من در 3 آزمون جامع شرکت کردم و در 3 جلسه کلاس نکته و تست درس مدیریت سرمایه گذاری و ریسک که جنبه جمع بندی برای این درس رو داشت هم حضور داشتم. ازمونهای جامع این فرصت رو به داوطلب میده تا تمام مطالبی که مطالعه کرده رو روی برگه پیاده سازی کنه و با نقطه ضعف و قوت خود آشنا بشه. بهمین خاطر شرکت در آزمونهای آزمایشی جامع رو به داوطلبین توصیه میکنم ولی خیلی به اسم و اعتبار موسسات اعتماد نکنن. مهم نیست آزمون کدوم موسسه رو شرکت کردن، مهم فقط و فقط آزمون دادن هست. 3 آزمون جامع هم کفایت میکنه و سایر آزمونها بیشتر وقت داوطلب رو میگیره. کلاس نکته و تستی که من شرکت کردم هم بسیار برام مفید بود ولی در کل هیجی جای تلاش فرد رو نمیگیره.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
تقریبا از آبان ماه شروع کردم با روزی متوسط 4 ساعت که این ساعات مطالعه تا اسفندماه به 9 الی 10 ساعت رسید ولی بعد از سال دوباره کم شد به طوری که اواخر کنکور بیش از 7 ساعت نمیتونستم بخونم.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
بعد از گرایش های بانکداری و مهندسی مالی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی رو انتخاب کردم
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
قبل از بیان منابع مورد مطالعه، لازم هست که یه توصیه به دوستان عزیز بکنم. دروس کنکور رشته مدیریت مالی شامل 8 درس هست. از این تعداد، 3 درس مدیریت مالی، مدیریت سرمایه گذاری و حسابداری دارای ضریب 4 هستند؛ به همین خاطر به هیچ وجهی نباید از این 3 درس چشم پوشی کرد و لازم هست که تمرکز بیشتر داوطلبین روی این دروس باشه. درس اقتصاد هم از اهمیت بالایی برخوردار هست و با مطالعه میشه به راحتی درصد بالایی رو زد. اگه داوطلبی قصد داشته باشه درسی رو اصلا مطالعه نکند؛ باید از بین 4 درس باقیمانده درسی رو انتخاب کنه. در واقع چهار درس اقتصاد، مدیریت مالی، مدیریت سرمایه گذاری و حسابداری اصلا قابل چشم پوشی نیستند. منابع مورد مطالعه من:
مدیریت اسلامی: تا جایی که بخاطر دارم حدود 7 الی 8 سوال این درس از کتاب مقیمی اومده بود؛ من در این درس جزوه مقیمی و پورعزت رو که مطالب رو بصورت خلاصه آورده بود مطالعه کردم. این دو کتاب رو به داوطلبین محترم توصیه میکنم گرچه درس مدیریت اسلامی فقط 2 سال هست که اومده و نمیشه درباره منابع بصورت قطعی چیزی گفت. دوستان حتما این درس رو بخونن، چون درس راحتی هست و لازم نیست وقت زیادی براش گذاشته بشه، من به دلیل بی دقتی و عجله نتونستم درصد بالایی بزنم وگرنه سوالات سخت نبود. البته به دوستان توصیه میکنم از ابتدا وقت نذارن برای این درس و بیشتر به 3 درس اصلی بپردازند.
ریاضی و آمار: در هر دو درس کتاب هادی رنجبران مفید هست. سوالات ریاضی امسال بنظرم خیلی خوب بود و دوستان به درصد پایین من توجه نکنن. در درس ریاضی فصول تابع، حد و پیوستگی، مشتق، توابع چندمتغیره و ماتریس رو در اولویت قرار بدن چون وزن اصلی سوالات بر فصول مذکور هست. سوالات کنکورهای سال قبل چه در درس ریاضی و چه در درس آمار رو خیلی خیلی بخونن. چون تیپ سوالات ریاضی و آمار تقریبا هر سال یجور میاد. درس انتگرال رو دوستانی که قوی هستن بخونن چون انتگرال تنوع زیادی داره. در هفته های پایانی کنکور سوالات سالهای قبل رو حتما چندبار مرور کنید.
اقتصاد: در حال حاضر کتابهای نظری با وجود ضعف زیاد مفیدترین کتاب ها هستن. این دو کتاب رو چندبار بخونید و هیچ مطلبی رو جا نذارید و از کنار هیچ مطلبی ساده نگذرید. در درس اقتصاد خرد نمودارها اهمیت زیادی دارن و با فهم آنها میشه سوالات خرد رو به راحتی پاسخ داد. اقتصاد امسال به طور غیر منتظره ای راحت بود درست برعکس پارسال. من به دلیل سختی کنکور پارسال، اقتصاد رو خیلی سخت خوندم و اصلا مطالب راحت و پیش پا افتاده رو نگاه نکردم که اشتباه بزرگی بود. بهمین خاطر به دوستان توصیه میکنم خودشون رو برای هر نوع سوالی آماده کنن. برای تست هم همون تست های کنکور کافی هست؛ فقط باز هم میگم هیچ مطلبی جا نمونه.
مدیریت مالی: من علی رغم قوی بودن در این درس در دوره کارشناسی، با تست زدن مشکل دارم، بهمین خاطر به دوستان توصیه میکنم که به صحبتهای نفراتی که درصد بالایی زدن توجه کنن. ولی در کل میشه گفت کتاب تهرانی در این درس منبع مهمی محسوب میشه و داوطلبین لازم هست که این کتاب رو در نظر داشته باشن.
مدیریت سرمایه گذاری: نقطه قوت من در کنکور امسال درس مدیریت سرمایه گذاری بود. به دوستان توصیه میکنم فقط و فقط کتاب مدیریت سرمایه گذاری صفوی رو بخونن، کتابهای دیگه مفید نیستند. این کتاب علی رغم بیان مطالب بصورت ساده، بسیاری از مباحث کنکور رو پوشش میده. برای من سوالات کنکور امسال درس سرمایه گذاری خیلی راحت و تکراری بود. به دوستان توصیه میکنم اصلا وقتشون رو با کتاب دیگه تلف نکننند. این کتاب رو چندبار بخونید و از هیچ مطلبی نگذرید. فصول مدلهای تعادلی و عاملی و مدل مارکویتز خیلی مهم هستند و بخش اصلی سوالات رو پوشش میدن. من برای تست هم کتاب 2000 تست گرجی و مناجاتی  رو خوندم که البته از سطح کنکور ارشد کمی بالاتر هست ولی بمن کمک زیادی کرد. درس مدیریت سرمایه گذاری رو بسیاری از اساتید و داوطلبین بسیار سخت نشون میدن ولی اصلا اینجور نیست. تو کتکور امسال میشد این درس رو 100 درصد هم زد. این درس حتی از مدیریت مالی و حسابداری هم راحتتر هست و فقط به کمی تلاش و انتخاب منبع خوب بستگی داره.
حسابداری:  در این درس هم کتاب نوروش بسیار جامع و مفید و کافی هست. بنظر من بخش صنعتی این کتاب هم خوبه و داوطلبین لازم نیست که کتاب جداگانه ای رو برای این بخش بخونن. سوالات کتاب نوروش هم برای تست زدن بنظرم کافیه و فقط دوستان قبل از کنکور کنکورهای سالهای قبل رو به طور جدی چندبار مطالعه کنن. دوستان با مطالعه این سوالات متوجه خواهند شد حدود نیمی از سوالات حسابداری تکراری هست؛ نه به این منظور که عیناً تکرار شده، بلکه بدین معنا که قالب و تیپ سوالات تکراری بوده و در موارد بسیار جزئی با هم تفاوت دارن.
دروس تئوری و زبان رو هم من اصلا نخوندم؛ بنابراین نمیتونم توصیه ای داشته باشم.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
دوستان توجه داشته باشید که نام خدا هم آرامش بخش و هم نیروبخش هست، با توکل به خدا درس خوندن برای کنکور رو شروع کنید و شک نکنید با پشتکار و تلاش شما هم امسال یکی از نفرات برتر خواهید بود. قدم بعدی داشتن برنامه مناسب هست، برنامه ای مناسب هست که شما رو بصورت آهسته و پیوسته به هدف نزدیک کنه و برسونه. بهمین خاطر خیلی طوفانی شروع نکنید که خسته بشید. اگه از اوایل مهر یا آبان شروع کنید بنظرم روزی 3 الی 4 ساعت خوب باشه که البته بستگی به شرایط هر فرد داره. برنامه من برای درس خوندن به این صورت بود که دروس رو به دو گروه تقسیم کردم و روزهای فرد گروه اول دروس و روزهای زوج نیز بقیه منابع رو میخوندم. تمرکز ابتدایی بر فهم مفاهیم باشه و تست زدن رو بعد از تسلط شروع کنید. اقتصاد خرد و کلان رو به چشم یه درس نگاه نکنید که براتون سخت بنظر برسه. برای 3 درس اصلی به همراه اقتصاد وقت زیادی بگذارید و با دروسی مثل تئوری و مدیریت اسلامی زمان رو به هدر ندید. چون درصد بالا در این 4 درس قطعا برای شما یه رتبه خوبی رو به ارمغان میاره. قدم سوم برای رسیدن به موفقیت انتخاب منبع برای هر درس هست. اصلا لازم نیست برای هر درسی 4 الی 5 منبع بخونید، این کار نه تنها فایده ای نداره بلکه به داوطلب ضرر هم میرسونه. یک الی دو منبع رو ولی با نهایت دقت و تمرکز مطالعه کنید. از قانون 80- 20 استفاده کنید. لازم نیست که 100 درصد یه درس رو شما بلد باشید؛ بلکه بطور مثال 80 درصد یک درس رو ولی بطور قطعی و کامل یاد بگیرید. شناسایی فصول مهم هر درس خیلی اهمیت داره و شما رو نسبت به سایرین جلو میندازه. سعی کنید در این مدت با افرادی در تماس باشید که به شما انگیزه و روحیه بدن نه اینکه با انرژی منفی انگیزه شما رو کم کنن. مصاحبه نفرات برتری که در این سایت اومده رو چندبار بخونید تا هم نکات مفید هر فرد رو یاد بگیرید و هم انگیزه زیاد به دست بیارید. وقتی مطالب رو به طور کامل خوندید در ماه های پایانی تستهای کنکور رو چندبار مرور کنید؛ به هیچ وجه تمام سوالات رو برای دو هفته پایانی روی هم انباشته نکنید؛ در دو هفته پایانی 3 روز یبار کنکور سالهای قبل رو از خودتون امتحان بگیرید. توصیه آخر اینکه سعی بر افزایش ساعات مطالعه نداشته باشید بلکه سعی کنید کیفیت خوندن رو زیاد کنید. صرف تمرکز بر افزایش ساعات مطالعه  بدون توجه به افزایش کیفیت، یه اشتباه محض هست.
امیدوارم موفق و سربلند باشید