شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 05 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,918
بازدید دیروز: 27,889
بازدید کل: 151,691,484
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 140
کاربران حاضر: 140


 مصاحبه سایت مدیر با علی اکبر طالبی رتبه 5 کنکور کارشناسی ارشد سال 1401 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
درود بر دوستان، وقتتون بخیر.
علی اکبر طالبی هستم، رتبه 5 سهمیه آزاد و رتبه 5 بدون سهمیه مدیریت مالی 1401.
درصد دروس من:
زبان: 61.11
اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: 4.44
تئوری‌های مدیریت: 3.33
ریاضی و آمار: 30.0
اقتصاد خرد و کلان: 100
مدیریت مالی: 84.44
مدیریک سرمایه گذاری و ریسک: 47.62
حسابداری مالی و صنعتی: 91.11
معدل موثر: 13.66

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
من دانش آموخته مهندسی صنایع از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با معدل 13.66 هستم که در بهمن 1400 فارغ التحصیل شدم (9 ترم). در زمان مطالعه برای کنکور شاغل نبودم و هم اینک 23 سال دارم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
مطالعه کنکور را از حوالی دی ماه 1400 آغاز کردم. در ابتدا میانگین روزی 3 ساعت اما در ماه آخر روزی 7 ساعت درس می‌خواندم. البته در این میان جمعه ها هیچ مطالعه ای نمی‌کردم و استراحت می‌کردم‌.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
به ترتیب اولویت:
دانشگاه تهران، گرایش مهندسی مالی و مدیریت ریسک.
دانشگاه تهران، گرایش بانکداری.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟ آیا درس یا دروسی را از ابتدا حذف کرده بودید؟
من در کارشناسی دروس مدیریت مالی، حسابداری، اقتصاد خرد و اقتصاد کلان را گذرانده بودم و با این دروس آشنایی خوبی داشتم، بنابراین برای مطالعه ابتدا از درس مدیریت ریسک و سرمایه گذاری آغاز کردم و پس از یکی دو هفته با ماهیت آن درس هم آشنا شدم. سپس دروس مدیریت مالی، ریسک و اقتصاد خرد و کلان را در کنار هم مطالعه می‌کردم. اما درس حسابداری را تا ماه آخر اصلا نخواندم و در اردیبهشت ماه تازه این درس را هم به دروس قبلی اضافه کردم. دروس ریاضی و آمار و زبان تخصصی را هم هیچ مطالعه ی کنکوری ای نکردم و تست‌هایشان را تنها با دانش قبلی زدم. دروس اسلام و تئوری‌ مدیریت را هم هیچ مطالعه ای نکردم و تنها در جلسه کنکور سوالاتشان را گذری نگاه کردم و از هرکدام دو سه تست زدم که خوشبختانه درصد این دو درسم هم مثبت شد!

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
چنانچه پیش‌تر اشاره کردم من برای دروس ریاضی و آمار، زبان تخصصی، اسلام و تئوری‌ مدیریت هیچ منبعی را نخواندم. اما در دیگر دروس این منابع را مطالعه کردم:

اقتصاد خرد و کلان: من این دو درس را از کتاب‌های اقتصاد خرد و اقتصاد کلان دکتر نظری خواندم و به گمانم بهترین کتاب‌ها برای این دو درس، همین‌ها باشند. از این کتاب‌ها هم تنها درسنامه و تست‌‌های کنکور سال‌های پیش (و پاسخشان) را مطالعه کردم و دیگر بخش‌‌ها (تست‌های تالیفی، دانشگاه آزاد، صحیح و غلط و...) را نخواندم.

مدیریت مالی: من این درس را از دو منبع مطالعه کردم. نخست جزوه مدیریت مالی سال‌های پیش دکتر نوردرخشان که خواندنش برایم بسیار روشنگر بود و سپس کتاب مدیریت مالی دکتر رضا مناجاتی. به گمانم کتاب ایشان بیش از 90 درصد سوالات کنکور مدیریت را پوشش می‌دهد و منبعی بسیار خوب در این زمینه است. برای تست هم تنها تست‌های کنکور سال‌های پیش را که در همین کتاب جمع آوری شده به همراه پاسخشان مطالعه کردم. (تست‌های کنکور دانشگاه آزاد را نخواندم.)

مدیریت ریسک و سرمایه گذاری: من برای این درس تنها یک کتاب را مطالعه کردم و آن کتاب دکتر سهیل ذوقی بود. به گمانم کتاب خوبی بود اما حدود 70 درصد سوالات کنکور امسال را پوشش می داد. برای تست هم تنها کنکور سال‌های پیش و تست‌های تالیفی همین کتاب را با پاسخشان مطالعه کردم.

حسابداری مالی و صنعتی: من این درس را هم مانند مدیریت مالی از دو منبع مطالعه کردم. نخست جزوه حسابداری مالی و صنعتی سال‌های پیش دکتر مشایخی فرد که برایم عمیقا سودمند بود. به ویژه آنکه من در کارشناسی هیچ آشنایی ای با حسابداری صنعتی نداشتم و جزوه ایشان به من در این زمینه بسیار کمک کرد. سپس هم کتاب "مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی" دکتر جلال وافی ثانی را خواندم. البته تنها بخش‌هایی از این کتاب را خواندم چرا که به گمانم مطالبش فراتر از کنکور سال‌های پیش مدیریت بود. برای تست هم سوالات تالیفی و کنکور سال‌های پیش کتاب "حسابداری مالی و صنعتی" دکتر مشایخی فرد را به همراه پاسخشان مطالعه کردم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به دوستانم پیشنهاد می‌کنم اگر هیچ دانشی از دروس تخصصی این رشته ندارند، پیش از شروع مطالعه مستمر برای کنکور، مثلا در تابستان و پاییز، جسته گریخته به دروس مدیریت مالی، ریسک، حسابداری و اقتصاد نگاهی بیاندازند. و با فضای این رشته و دروس آشنا شوند. مثلا اگر می‌توانند در کلاس های تابستانه شرکت کنند. من البته در هیچ کلاسی شرکت نکردم اما چون با فضای دروس آشنایی داشتم، بدون مشکل توانستم در 4 ماه بر مباحث مسلط شوم. گمان می‌کنم دوستان نیز با مطالعه روزی 3-4 ساعت از آبان/آذر ماه، بدون هیچ مشکلی می‌توانند رتبه خوبی بدست آورند.

در پایان هم وظیفه خود می‌دانم که از یک‌یک استادان، دوستان و خویشانی که در این راه مرا یاری کردند قدردانی کنم. نخست قدردان مهر و زحمات برادرم علیرضا هستم که در این مسیر حامی و مشوق اصلی من بود (علیرضا پیش‌تر در سال 97 خودش هم همین کنکور را شرکت کرد و رتبه 19 شد که مصاحبه‌اش در همین سایت در دسترس است.). سپس قدردان زحمات استاد عزیزم در دروس مدیریت مالی و اصول حسابداری‌ در مقطع کارشناسی خانم دکتر سمانه آقاکاظم شیرازی هستم. همانا نخستین جرقه علاقه‌مندی من به این رشته در کلاس‌های خوب ایشان زده شد و پایه قوی خود در این دروس را تماما مدیون ایشان هستم. همچنین سپاسگزارم از استاد خوب درس اقتصادم در مقطع کارشناسی آقای دکتر مجید میرزایی.
از پدر و مادر عزیزم و دیگر دوستانم که در این راه یار و همراه من بودند نیز بسیار سپاسگزارم.

با آرزوی شادی، تندرستی و آرامش.
علی اکبر طالبی
تیر ماه 1401